Badrumsrenovering Stockholm berättar om hur en badrumsrenovering går till

Har du fattat beslutet att ditt badrum ska få genomgå en badrumsrenovering? Härligt! Du kommer öka värdet på din bostad och du kommer också höja trivseln i ditt hem. Du kanske vill veta mer om hur en badrumsrenovering går till? Här kommer några överskådliga steg- för steg punkter rörande just badrumsrenovering i Stockholm:

Bygg & BadrumsPartner Sverige AB

Etablering

Både väggar och golv i angränsande område till badrummet behöver täckas för med skyddspapp och skyddsplast. Detta är för att det inte ska uppstå några yttre skador i samband med badrumsrenoveringen. När man säkerställt väggar och golv från eventuellt slitage så börjar man bära in de maskiner och verktyg som behövs under badrumsrenoveringen.

Demontering

Nu börjar grovjobbet i badrumsrenoveringen! All lös och fast inredning i badrummet ska monteras och plockas ned. Det kan röra allt från väggskåp, element, duschkabiner, toalettstol, tvättmaskin, torktumlare, handdukstork m.m. Kunden har i förväg märkt upp vilken inredning som eventuellt ska sparas eller tas tillvara på. Den här delen av badrumsrenoveringen kan vara påfrestande för de bosatta i huset på grund av mycket spring och oväsen. Därför jobbar vi alltid så snabbt och effektivt som möjligt för att få detta överstökat!

image003
Var god ange ditt namn.
Var god ange ett giltigt telefonnummer.
Var god ange ett meddelande.

Vattenavstängning

Därefter är det dags att stänga av vattnet. Alla rör som finns i badrummet pluggas och sedan demonterar man ned resterande rör helt. Vi återanvänder aldrig några gamla rör i det nya badrummet efter en badrumsrenovering. Dock kan man ta tillvara på exempelvis blandare och liknande - men aldrig rören.

Rivning

Allt som återstår av ytskiktet rivs ned! Det kan röra allt från kakel, klinkers, våtrumsmatta, tapet, färg osv. Hur mycket som rivs i detta skede styr kunden. Det beror helt enkelt på vilken omfattning badrumsrenoveringen har samt vilket arbete som ska utföras därefter.

Återuppbyggnad

Nya vattenrör som ska vara dolda dras genom väggen och väggar och nytt golv konstrueras om det tidigare golvet nu har brutits upp. Ett nytt badrum börjar ta form! Som kund till oss har du alltid en inblick i vad som görs i ditt badrum under badrumsrenoveringen.

Underarbete

Det här arbetet är mycket grundläggande i alla typer av badrumsrenoveringar! Golvet, väggarna och i vissa fall även taket får sig en rejäl spackling för att det sedan ska finnas en både jämn men också stadig yta att fortsätta att arbeta utifrån.

Ring oss för att komma i kontakt med en expert inom badrumsrenoveringar

Isolering

En så kallad fuktspärr appliceras. Den appliceras både på väggar, golv och i vinklarna som finns där mellan. Detta gör man för att förhindra vatten från att tränga sig igenom vägg och golv och på så vis minimerar man risken för att det ska uppstå fuktskador i badrummet.

bob partner
Badrumsrenovering-Stockholm

Kakelsättning

Nu kommer vi till det skedet där dina personliga val verkligen börjar växa fram och ta form! Det krävs alltså en hel del förarbete för att komma till den punkt där interiören och dina tillval har huvudrollen. Därför är det viktigt att alltid anlita någon som har koll på alla de olika skedena i en badrumsrenovering!
Ett tips gällande kakelsättningen är att ju mindre plattor - desto lättare är det att få till fallet i badrummet!